Frozen cheesecake

Frozen cheesecake

Av:
250 min
6 personer
Gluten- och laktosfri
Annons

Ingredienser

    1. 2 paket laktosfri färskost
    2. 1,5 dl socker
    3. 2 tsk vaniljsocker
    4. 2,5 dl laktosfri vispgrädde
    5. 3 äggulor
    6. 1 paket glutenfri digestivekex
    7. smält smör
    8. 1 ark aluminiumfolie

Gör så här

    1. 1.

      Blanda färskost, socker och vaniljsocker i en stor bunke.

    2. 2.

      Vispa grädden i en egen mindre bunke.

    3. 3.

      Rör ner äggulorna (en i taget) i första bunken av färskostblandningen. Blanda i den vispade grädden med en slickepott.

    4. 4.

      Smula kexen i en blender. Blanda hälften av kexen med lite smält smör. Strö smör- och kexblandningen i en botten av form med löstagbara kanter.

    5. 5.

      Bred ut färskostsmeten i formen. Strö de sista kexsmulorna ovanpå smeten. Ha över aluminiumfolien. Frys i minst 4 timmar.

    6. 6.

      Servera direkt då glasskakan smälter snabbt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?