Frösmör

Frösmör

Av:
55 min
1 stor burk
Ät t ex tillsammans med morot eller äpple.
Annons

Ingredienser

    1. 1 l solrosfrön (blötlagda och rostade)
    2. 3 msk tahini (kan uteslutas)
    3. 0,5 tsk salt
    4. 1 krm kanel

Gör så här

    1. 1.

      Blötlägg solrosfrön (för att minska fytinsyra). Häll fröna i en stor skål, täck med vatten och tillsätt lite äppelcidervinäger. Låt stå 24 timmar.

    2. 2.

      Rosta fröna i ugnen på 200°C i ca 40 min. Håll koll så de inte bränns och rör runt regelbundet så allt torkar.

    3. 3.

      Blötlägg och rosta solrosfrön enligt ovan beskrivning.

    4. 4.

      Häll rostade frön i matberedaren och kör matberedaren tills fröna börjar bli lite som mjöl. Tillsätt därefter tahini.

    5. 5.

      Fortsätt köra matberedaren tills du får en smörkonsistens.

    6. 6.

      Tillsätt salt och kanel. Du kan nu också tillsätta eventuell extra smaksättning.

    7. 7.

      Häll över i en burk med lock och förvara i kylen.

Är innehållet i detta recept olämpligt?