Fröknäcke med citrus och fänkålsfrön

Fröknäcke med citrus och fänkålsfrön

Av: / Foto: Sophie Håkansson
60 min
1 plåt
Recept på knäckebröd med sesam-, lin- och fänkålsfrön.
Fler recept på:
Knäckebröd
Annons

Ingredienser

    1. 2 dl fullkornsvetemjöl
    2. ½ dl solrosfrön
    3. ½ dl pumpakärnor
    4. 1 dl vita och svarta sesamfrön
    5. 1 dl krossade linfrön
    6. 2 msk fänkålsfrön
    7. 2 citroner
    8. ½ dl vatten
    9. ½ dl rapsolja

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 150°.

    2. 2.

      Blanda fullkornsvetemjöl, solrosfrön och pumpakärnor – båda ska vara grovhackade, sesamfrön, krossade linfrön, fänkålsfrön och skal av 2 citroner. Spara saften och koka upp med vatten och rapsolja.

    3. 3.

      Bre 
smeten tunt på en bakplåtspappersklädd plåt, ca 40×30 cm. Strö lite flingsalt och citronskal över.

    4. 4.

      Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter tills knäcket är torrt och hårt.

Fler recept på:
Knäckebröd
Är innehållet i detta recept olämpligt?