Fröknäcke med citrus och fänkålsfrön

Fröknäcke med citrus och fänkålsfrön

Av: / Foto: Christina Uhlin
60 min
1 plåt
Knäcke med mycket citrussmak och ett uns anis från fänkålsfröna. Lika gott till julbordet som till en decemberfrukost!
Fler recept på:
Knäckebröd
Annons

Ingredienser

    1. 2 dl fullkornsvetemjöl
    2. 1/2 dl solrosfrön, grovhackade
    3. 1 dl vita och svarta sesamfrön
    4. 1/2 dl pumpakärnor, grovhackade
    5. 1 dl krossade linfrön
    6. 2 msk fänkålsfrön
    7. finrivet skal av 2 tvättade citroner + saft, ca 1 1/2 dl
    8. 1/2 dl kokhett vatten
    9. 1/2 dl rapsolja
  1. Garnering

    1. 1 msk flingsalt
    2. finrivet skal av 1 tvättad citron

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 150°. Blanda de torra ingredienserna och citrusskal i en bunke. Koka upp citronsaften med vattnet och oljan. Blanda tills du får en homogen smet.

    2. 2.

      Bre ut smeten tunt på en bakpappersklädd plåt, ca 40x30 cm. Strö lite flingsalt och citronskal över. Sporra före gräddning om du vill ha sticks. Annars går det lika bra att bryta knäcket i oregelbundna bitar när det är klart.

    3. 3.

      Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Knäcket ska bli torrt och hårt. Håll uppsikt, alla ugnar fungerar olika!

Tips från kocken

Om det är svårt att bre ut smeten så kavla den mellan två bakpapper. Lyft sedan försiktigt av det översta papperet före sporrning och gräddning.
Fler recept på:
Knäckebröd
Är innehållet i detta recept olämpligt?