Fröknäcke

Fröknäcke

Av:
80 min
1 plåt
Ett glutenfritt, superenkelt fröknäcke som du snabbt slänger ihop. Majsmjölet ger det en smak av popcorn. Det håller sig i ungefär en vecka. Ändra gärna proportionerna, så länge det är 1,5 dl mjöl och 2,5 dl frön.
Annons

Ingredienser

    1. 55 g Majsmjöl
    2. 25 g Havremjöl
    3. 0,75 dl Solrosfrön
    4. 0,75 dl Vita sesamfrön
    5. 0,5 dl Linfrön
    6. 0,5 dl Pumpakärnor
    7. 0,5 tsk Salt
    8. 0,5 dl Olivolja
    9. 2,5 dl Vatten

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 150 grader varmluft. Blanda de torra ingredienserna och koka upp vattnet.

    2. 2.

      Rör ner olja och hett vatten hos de torra ingredienserna tills du får en lös smet.

    3. 3.

      Bred ut smeten på en stor plåt, i ett tunt lager. Grädda mitt i ugnen i 55-70 minuter.

    4. 4.

      Låt brödet svalna och bryt det i bitar. Förvara i en lufttät burk.

Är innehållet i detta recept olämpligt?