Fröknäcke

Fröknäcke

Av:
75 min
30 St
Glutenfritt knäcke
Annons

Ingredienser

    1. 2 dl Majsmjöl
    2. 1/2 dl Solrosfrön
    3. 1/2 dl Sesamfrön
    4. 1/2 dl Linfrön
    5. 1/2 dl Pumpafrön
    6. 1/2 dl Rapsolja
    7. 2 dl Kokande vatten

Gör så här

    1. 1.

      Blanda alla torra ingredienser i en bunke

    2. 2.

      Tillsätt det kokande vattnet och låt svälla i 10 min

    3. 3.

      Tillsätt sen rapsoljan och blanda om väl

    4. 4.

      Bred ut på bakplåtspapper på en bakplåt och kavla ut så tunt som möjligt (Tips: Lägg ett nytt bakplåtspapper över röran och sen är det mycket lättare att kavla ut röran - om du inte har en kavel använd t.ex en flaska istället.

    5. 5.

      Strö över lite flingsalt (om så önskas)

    6. 6.

      Grädda längst ner i ugnen 150 grader i ca 1 tim

    7. 7.

      Stäng av ugnen och öppna luckan några minuter innan du tar ut plåten

Är innehållet i detta recept olämpligt?