Fröknäcke

Fröknäcke

60 min
1 plåt
Smarrig och krispigt knäcke med mängder av frön! Nyttigt och gott!
Fler recept på:
Knäckebröd, Jul, Bröllop
Annons

Ingredienser

    1. 150 g solroskärnor (2 dl)
    2. 70 g sesamfrön (1 dl)
    3. 150 g pumpakärnor (2 dl)
    4. 35 g linfrön (0.5 dl)
    5. 3 g salt (0.5 tsk)
    6. 50 g mandelmjöl (1 dl)
    7. 1 st Ägg
    8. 50 g vatten (0.5 dl)
    9. 13 g kokosolja (1 msk)
    10. flingsalt

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 170°. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Rör ihop ägg, vatten och kokosolja och blanda ner det. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Strö över flingsalt och tryck till lite. Grädda i 20 minuter, ta ut knäcket och skär det i rutor. Sätt in i ugnen i ytterligare 10–15 minuter, eller tills knäckebrödet är gyllenbrunt och knaprigt.

Fler recept på:
Knäckebröd, Jul, Bröllop
Är innehållet i detta recept olämpligt?