Fröknäcke

Fröknäcke

Av:
65 min
20 portioner
Knaprigt fröknäcke med fin nötig smak som passar lika bra till frukost som kvällens goda ostbricka.
Annons

Ingredienser

    1. 75 ml mandelmjöl
    2. 75 ml solrosfrön
    3. 75 ml pumpakärnor
    4. 75 ml hela linfrö/chiafrön
    5. 75 ml sesamfrön
    6. 1 msk fiberhusk
    7. 1 tsk flingsalt
    8. 50 ml kokosolja
    9. 2 dl kokande vatten

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt kokande vatten och olja. Blanda väl med en trägaffel.

    2. 2.

      Kavla eller bred ut degen tunt på bakplåtspapper.

    3. 3.

      Baka i nedre delen av ugnen i 45 minuter och titta efter då. Låt torka ytterligare 15 minuter. Men var försiktig, fröer är värmekänsliga och kan lätt brännas vid.

    4. 4.

      Stäng av ugnen och låt brödet torka i eftervärmen. Bryt i bitar och bred på tjockt med smör.

Är innehållet i detta recept olämpligt?