Fröknäcke

Fröknäcke

Av: / Foto: Wolfgang Kleinschmidt
50 min
1 plåt
Krispigt och smakrikt bröd! Passar bra att äta som både knäckebröd och kex.
Fler recept på:
Knäckebröd
Annons

Ingredienser

    1. 1 dl sesamfrö
    2. 1 1/2 dl solrosfrö
    3. 1 dl majsmjöl
    4. 1/2 dl linfrö
    5. 1/2 tsk salt
    6. 1/2 dl rapsolja
    7. 2 dl kokhett vatten
    8. 1 tsk flingsalt

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 150 grader.

    2. 2.

      Blanda alla torra ingredienser och rör i olja och vatten.

    3. 3.

      Låt degen vila 15 minuter.

    4. 4.

      Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och flytta över degen på plåten.

    5. 5.

      Platta till lite med handen och lägg på ett bakplåtspapper och kavla ut degen mellan pappren så att den täcker hela plåten.

    6. 6.

      Ta bort det översta pappret.

    7. 7.

      Strö över flingsalt och grädda mitt i ugnen drygt 1 timme tills brödet börjar få ljusbrun färg i kanterna.

    8. 8.

      Låt svalna på ett galler och bryt i bitar.

Fler recept på:
Knäckebröd
Är innehållet i detta recept olämpligt?