Fröknäcke

Fröknäcke

/ Foto: Pontus Ferneman
120 min
1 plåt
Prova att baka eget knäckebröd med olika sorters frön och flingsalt. Grädda länge på svag värme så blir det härligt sprött.
Fler recept på:
Knäckebröd, Jul, Advent
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 150°
    2. ¾ dl solrosfrön
    3. ¾ dl pumpafrön
    4. ½ dl linfrön
    5. ¾ dl sesamfrön
    6. 2 dl majsmjöl
    7. 1 krm salt
    8. ½ dl olivolja
    9. 2½ dl kokhett vatten
  1. Ovanpå

    1. flingsalt

Gör så här

    1. 1.

      Blanda alla torra ingredienser utom flingsaltet.

    2. 2.

      Tillsätt oljan och det heta vattnet. Rör samman till en grötig deg. Bred ut i ett tunt lager på plåt med bakpapper så att det täcker hela papperet. Strö på flingsalt efter smak.

    3. 3.

      Grädda mitt i ugnen 70–90 min. Låt svalna. Bryt i lagom stora bitar. Förvara i lufttät kakburk.

Fler recept på:
Knäckebröd, Jul, Advent
Är innehållet i detta recept olämpligt?