Fröbröd

Fröbröd

Av: / Foto: Erik Karlsson, Synøve Dreyer, Ralph
45 min
1 plåt
Ett kolhydratsnålt bröd som blir ganska platt, men mjukt och gott!
Fler recept på:
Knäckebröd
Annons

Ingredienser

    1. 3 st ägg
    2. 3 dl riven ost
    3. 1 msk majonnäs
    4. 2 msk cottage cheese eller keso
    5. 1 1/2 tsk bakpulver
    6. ca 5 dl frön, t ex sesam-, lin-, solros- eller pumpafrön

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225 grader. Rör ihop ägg, ost, majonnäs, cottage cheese/keso och bakpulver. Tillsätt frön så att degen blir fastare, men inte torr.

    2. 2.

      Häll upp degen på en plåt med bakplåtspapper. Platta till degen med en kavel eller stekspade. Den ska vara ganska platt.

    3. 3.

      Grädda brödet i mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills det fått en vacker gyllene färg. Låt svalna på galler. Lägg brödet i plastfolie och förvara i kylen.

Fler recept på:
Knäckebröd
Är innehållet i detta recept olämpligt?