Frö- och morotsknäcke

Kay

Frö- och morotsknäcke

Av:
1 plåt
Annons

Ingredienser

    1. 200 g solrosfrön
    2. 1/2 dl psylliumfrön
    3. 1/2 dl chiafrön
    4. 2 dl pumpafrökärnor
    5. 2 msk fiberhusk
    6. 2 msk bovetemjöl
    7. 1 halvstor morot
    8. 1 tsk salt
    9. 4 dl vatent
    10. 1 dl olivolja
    11. flingsalt
    12. vallmofrön

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 150 grader.

    2. 2.

      Koka upp vattnet. Blanda alla torra ingredienser inklusive morotsriv utom vallmofrön och flingsalt i en bunke. Häll över olivolja och det heta vattnet och rör om ordentligt. Låt stå och vila 20 minuter.

    3. 3.

      Klä en plåt med bakplåtspapper och bre ut smeten på plåten. Jag brukar lägga ett bakplåtspapper över och trycka ut smeten med händerna. Strö över vallmofrö och flingsalt.

    4. 4.

      Grädda i mitten av ugnen i ca 1 timme och 15 minuter. Var uppmärksam så att det inte bränns vid.

    5. 5.

      Stäng av värmen på ugnen och öppna ugnsluckan på glänt och låt stå kvar i ugnen och svalna.

    6. 6.

      Bryt knäcket i mindre bitar. Förvaras torrt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?