Fritters i hamburgare

Fritters i hamburgare

Av: / Foto: Kent Jardhammar
20 min
4 portioner
Denna vegetariska hamburgare med smak av babyspenat är minst lika god som den klassiska varianten, och dessutom oerhört fräsch.
Fler recept på:
Budgetmat, Burgare, Chili, Tomater
Annons

Ingredienser

    1. 3 dl mjölk
    2. 4 st ägg
    3. 6 dl vetemjöl
    4. 2 tsk bakpulver
    5. 1 tsk salt
    6. 2 krm peppar
    7. 30 g babyspenat
    8. 3 msk rapsolja
  1. Servering

    1. hamburgerbröd eller briochebröd
    2. sallad
    3. tomater
    4. crème fraiche smaksatt med paprika och chili

Gör så här

    1. 1.

      Vispa ihop mjölk och ägg. Tillsätt mjöl, bakpulver, salt och peppar och vispa samman.

    2. 2.

      Skölj och grovhacka spenaten, rör ner den i smeten.

    3. 3.

      Hetta upp olja i en teflonstekpanna, klicka ner smeten och stek ca 30 sek på båda sidor till fin färg.

    4. 4.

      Värm hamburgerbröden och servera dubbla fritters i dem som hamburgare med sallad, skivad tomat och smaksatt crème fraiche.

Tips från kocken

För att få en glutenfri maträtt: Byt ut vetemjöl mot en blandning av 3 dl majsmjöl och 3 dl rismjöl. Välj glutenfritt bröd.
Fler recept på:
Budgetmat, Burgare, Chili, Tomater
Är innehållet i detta recept olämpligt?