Frittata med svamp

Frittata med svamp

Av: / Foto: Peter Kam
4 personer
Svampsäsongen har börjat! Här får du recept på en läcker frittata med svamp.
Annons

Ingredienser

    1. 200 g kokt potatis
    2. 1 gul lök
    3. 2 vitlöksklyftor
    4. 1/2 dl hackad persilja
    5. 1/2 dl hackad basilika
    6. 5 ägg
    7. 1 dl grädde
    8. 2 dl riven pecorino, hård, lagrad fårost
    9. salt och peppar
    10. 1/2 dl olivolja till stekning
    11. 150 g karljohanssvamp
    12. smör till stekning
  1. Servering

    1. en fräsch sallad och lite gott bröd

Gör så här

    1. 1.

      Sätt på ugnen på 125°. Skär potatisen i mindre bitar. Finhacka lök och vitlök. Blanda persilja, basilika, ägg, grädde och riven ost i en skål. Krydda med malen svartpeppar.

    2. 2.

      Hetta upp oljan i en stekpanna och stek potatisen tills den har färg i kanterna. Salta och peppra. Blanda ner lök och vitlök och fräs i någon minut under omrörning.

    3. 3.

      Häll på äggsmeten och stek under försiktig omrörning. Rör i botten så att det inte bränner vid. Ställ in pannan i 125° varm ugn och efterstek i ca 15 min.

    4. 4.

      Ansa under tiden svampen och skär den i bitar. Hetta upp en klick smör i en stekpanna och stek svampen försiktigt under omrörning i 4–5 min. Salta och peppra.

    5. 5.

      Ta ut frittatan ur ugnen och fördela svampen ovanpå.

Är innehållet i detta recept olämpligt?