Frittata med grönt

Frittata med grönt

Av: / Foto: David Back
30 min
4 personer
Frittata serverad med grönsallad och härlig dressing.
Fler recept på:
Budgetmat, Citron, Potatis, Vitlök, Basilika, Sallad
Annons

Ingredienser

    1. 500 g kokt färskpotatis
    2. 1 st gul lök
    3. 2 st vitlöksklyftor
    4. salt och peppar
    5. 4 st ägg
    6. 1/2 dl grädde
    7. 2 tsk sambal oelek
    8. 2 dl riven parmesanost
    9. smör till stekning
  1. Sallad

    1. 1 st rejält salladshuvud
    2. 4–5 st salladslökar
    3. ca 20 st färska basilikablad
  2. Dressing

    1. 1 tsk rivet citronskal
    2. saft av 1 citron
    3. 2 msk mycket finhackad persilja
    4. 2 tsk flytande honung
    5. ca 1/2 dl olivolja
    6. salt och peppar

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Skär potatisen i mindre bitar och stek den i en klick smör tills den får färg. Lägg i hackad lök och vitlök, fräs i någon minut. Salta och peppra.

    2. 2.

      Vispa upp äggen med grädde och sambal oelek. Blanda ner osten. Häll blandningen i stekpannan med lök och potatis och rör om försiktigt. Stek tills frittatan har aningen färg på undersidan, kolla genom att lyf­ta lätt med en stekspade. Stek tills äggen stelnat.

    3. 3.

      Skölj och riv salladen grovt, blanda den med finskuren salladslök och basilikablad i en serveringsskål. Blanda ingredienserna till dressingen, tillsätt oljan sist under vispning. Smaka av med salt och peppar. Ring­la dressingen över salladen. Servera tillsammans med frittatan.

Fler recept på:
Budgetmat, Citron, Potatis, Vitlök, Basilika, Sallad
Är innehållet i detta recept olämpligt?