Frittata med getost och pesto

Frittata med getost och pesto

Av: / Foto: David Back
40 min
6 portioner
En frittata kan varieras i det oändliga, med färgglada ingredienser, olika sorters ostar och färska örter. Använd fantasin och ta vad som finns hemma.
Fler recept på:
Budgetmat, Basilika, Potatis, Rödlök, Tomater
Annons

Ingredienser

    1. 9 ägg, gärna ekologiska
    2. 1 dl mjölk l
    3. ½ tsk salt
    4. 1 stor rödlök
    5. 3 potatisar, kokta
    6. 200 g getost på rulle
    7. 1 msk olivolja till stekning
    8. 2 msk pesto
    9. 1 msk olivolja
  1. Tillbehör

    1. soltorkade tomater, skurna i bitar
    2. färsk basilika

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 225°. Vispa ihop ägg, mjölk och salt i en skål.

    2. 2.

      Skala löken och hacka den. Skär potatisen i klyftor. Skiva getosten.

    3. 3.

      Stek löken i olja på medelvärme i en traktörpanna eller stor stekpanna tills den mjuknar. Lägg i potatisen och låt den steka med en kort stund.

    4. 4.

      Sänk värmen och häll äggsmeten i pannan. Rör försiktigt runt i frittatan några gånger så att smeten rinner ner ordentligt.

    5. 5.

      Lägg getostskivorna på frittatan. Späd peston med olivolja och ringla över.

    6. 6.

      Ställ pannan mitt i ugnen och grädda frittatan tills äggblandningen stannat och fått fin färg, 5-10 minuter.

    7. 7.

      Garnera med soltorkad tomat och färska basilikablad strax före servering

Fler recept på:
Budgetmat, Basilika, Potatis, Rödlök, Tomater
Är innehållet i detta recept olämpligt?