Frittata

Frittata

Av: / Foto: Annika Broman
35 min
4 portioner
Gör omeletten dagen före – gott att ta fram efter jobbet och äta med en grönsallad till.
Fler recept på:
Italiensk Mat, Chili
Annons

Ingredienser

    1. 1 msk smör
    2. 2 skivor av gårdagens bröd
    3. 2 st chorizor
    4. 3 dl mjölk
    5. 8 st ägg
    6. salt och nymald peppar
    7. 1 dl skivad salladslök
    8. 2 dl färsk spenat
    9. 2 msk persilja
    10. ½ skivad chili

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 180°. Smörj formen eller använd bakplåtspapper.

    2. 2.

      Kantskär brödet och tärna det. Lägg det i formen. Skär chorizon i centimetertjocka skivor och rosta dem tillsammans med brödet i ugnsformen mitt i ugnen cirka 5 minuter.

    3. 3.

      Vispa ihop mjölken och äggen. Peppra och salta försiktigt.

    4. 4.

      Lägg salladslök, spenat, persilja och chili i formen med brödet och chorizon. Slå på äggblandningen. Grädda i ugnen cirka 20 minuter tills allt fått fin färg. Servera med sallad.

Fler recept på:
Italiensk Mat, Chili
Är innehållet i detta recept olämpligt?