Friterade snacks

Friterade snacks

Av: / Foto: Carin Pålsson
30 min
6 personer
De här små friterade blomkålsbuket­terna smakar väldigt gott till en kall öl.
Fler recept på:
Blomkål, Chili
Annons

Ingredienser

    1. 1 st blomkålshuvud (500 g)
    2. 3 dl vetemjöl
    3. 3 dl öl
    4. 1/2 tsk bikarbonat
    5. 3 tsk spiskummin
    6. 1 1/2 tsk chiliflakes
    7. frityrolja
    8. flingsalt
    9. rivet skal av 1 lime

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Skär eller bryt blomkålen i mindre buketter. Blanda mjöl med öl, bikar­bonat, spiskummin och chili­flakes till en jämn smet. Hetta upp olja i en kastrull eller fritös.

    2. 2.

      Doppa först blomkålen i smeten och fri­tera dem sedan gyllenbruna, några i taget, i den heta oljan. Låt rinna av på hushållspap­per. Strö över salt och rivet limeskal.

Fler recept på:
Blomkål, Chili
Är innehållet i detta recept olämpligt?