Friterade mozzarella sticks med  parmesan

Friterade mozzarella sticks med parmesan

Av: / Foto: Ralph Månsson
90 min
4 portioner
Dessa lättfriterade mozzarella sticks med härlig smak av parmesan är ljuvligt gosa och enkela att göra själv!
Annons

Ingredienser

    1. 400 g mozzarella i en hel bit som inte ligger i en lag/vatten
    2. ½ dl vetemjöl
    3. 1 ägg
    4. 100 g riven parmesanost
    5. 2 dl neutral olja
  1. Till servering:

    1. bladpersilja
    2. citronklyftor

Gör så här

    1. 1.

      Skär mozzarellan i 10 cm långa stavar, ca 1×1 cm.

    2. 2.

      Förbered paneringen genom att mäta upp mjöl, uppvispat ägg och riven parmesanost i tre skålar.

    3. 3.

      Vänd mozzarellastavarna i mjölet, doppa sedan i äggvispet och sist i parmesanosten. Lägg de panerade oststavarna på en bricka och frys dem i minst 1 timme. Kan även förberedas dagen innan.

    4. 4.

      Hetta upp 1 ½–2 dl neutral olja i en kastrull (den bör nå upp ½–1 cm på kanten). Bryn sticksen gyllenbruna på alla sidor.

    5. 5.

      Servera gärna sticksen i mjuka tortillabröd med sallad, eller ät dem som de är. Servera gärna med färsk bladpersilja och citron.

Är innehållet i detta recept olämpligt?