Friterade kryddiga kycklingvingar

Friterade kryddiga kycklingvingar

Av: / Foto: Ralph Månsson
30 min
4 personer
Smarriga kycklingvingar att servera som plockmat!
Fler recept på:
Chili
Annons

Ingredienser

    1. 16 kycklingvingar
    2. salt
    3. ca 1/2 liter olja till fritering
  1. Smet

    1. 3 dl mjölk
    2. 3 dl vetemjöl, siktat
    3. 2 ägg
    4. 1 dl finriven parmesanost
    5. 2 tsk chiliflakes
    6. 1 msk grillkrydda
    7. 1 tsk torkad timjan
  2. Servering

    1. majschipspesto eller annan dippsås
    2. oliver

Gör så här

    1. 1.

      Dela vingarna vid lederna så du får tre delar, vingspets, mellanvinge och innervinge. Vingspetsen kan du kassera eller spara till buljong.

    2. 2.

      Kycklingens mellanvinge har två ben, vrid loss det mindre och tunnare av dem. Skrapa ner köttet genom att dra med kniven längs det återstående benet tills det bildas en boll. Gör samma sak med innervingen, skrapa ner köttet tills det bildas en klubba. Klipp ner benet så att kanten blir jämn. Salta klubborna runtom.

    3. 3.

      Vispa ihop alla ingredienserna till smeten, men inte för hårt.

    4. 4.

      Hetta upp oljan till 170–180°. Doppa klubborna i frityrsmeten (bara köttet). Sänk sedan ner dem i oljan några åt gången och fritera tills de är helt genomstekta, 5–6 minuter. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.

    5. 5.

      Servera de nyfriterade vingarna med majschips och en god dipp, exempelvis pesto.

Tips från kocken

Var försiktig, oljan blir mycket het. Ha alltid ett lock till hands när du friterar ifall oljan skulle fatta eld. Fläkten bör inte vara på, öppna ett fönster om du vill vädra.
Fler recept på:
Chili
Är innehållet i detta recept olämpligt?