Friterade hallon med citronsås

Friterade hallon med citronsås

Av: / Foto: Lina Östling
40 min
2 portioner
Underbara varma hallon med frasig kostym och len citronsås är oväntat och gott som efterrätt.
Fler recept på:
Efterrätt, Citron
Annons

Ingredienser

    1. 200 g hallon
  1. Frityrsmet:

    1. 2 dl vetemjöl
    2. 2 dl vatten
    3. 1 msk bakpulver
    1. frityrolja
    2. florsocker

Gör så här

    1. 1.

      Vispa ihop vetemjöl och bakpulver med vattnet till en jämn smet. Värm oljan i en kastrull till 180°.

    2. 2.

      Doppa några hallon i taget i frityrsmeten, använd en gaffel till hjälp, och fritera sedan hallonknytena i den heta oljan. När de är gyllene och lätta är de klara.

    3. 3.

      Ta upp dem och lägg på tidningspapper. Pudra med florsocker.

Tips från kocken

Frityrmix finns att köpa i vanliga mataffärer men det är enkelt att göra egen.
Fler recept på:
Efterrätt, Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?