Friterad rabarber utan ägg

Friterad rabarber utan ägg

Av:
30 min
4 portioner
En äggfri frityrsmet med rabarberbitar friteras enkelt genom att bara klicka ner smet i frityrolja. Knaprig dessert som passar utmärkt med en klick kardemummaglass. Mjölmixen kan ersättas med 1 dl annat mjöl och rabarbern med något annat.
Annons

Ingredienser

    1. 60 g Semper Fin mix
    2. 1 msk Strösocker
    3. 1 krm Bakpulver
    4. Salt, en nypa
    5. 0,25-05 dl Vatten
    6. 130 g Rabarber
    7. 1 msk Strösocker
    8. Olja att fritera i

Gör så här

    1. 1.

      Blanda de torra ingredienserna, förutom den andra matskeden socker, och hacka rabarbern.

    2. 2.

      Blanda rabarber med den andra matskeden socker och hetta upp en kastrull med olja i, alternativt en fritös.

    3. 3.

      Rör ner lite vatten och rabarbern hos de torra ingredienserna, tills du får en mycket tjock smet.

    4. 4.

      Klicka med hjälp av två skedar ner lite smet i oljan, som bör hålla ungefär 180 grader. Fritera en stund, ungefär 5-7 minuter, tills ytan är frasig och bitarna flutit upp till ytan.

    5. 5.

      Servera direkt - gärna med vanilj- eller kardemummaglass.

Är innehållet i detta recept olämpligt?