Friterad kyckling och räkor med sötsur sås

Friterad kyckling och räkor med sötsur sås

Av:
90 min
4 Kyckling
Annons

Ingredienser

  1. Huvudrecept

    1. 800 G Kycklingfile
    2. 400 G Vannameiräkor
    3. 1 L Rapsolja
    4. Ris
  2. Frityrsmet

    1. 4 Dl Vetemjöl
    2. 4 Tsk Bakpulver
    3. 2 Tsk Ättiksprit
    4. 4 Tsk Olja
    5. 2 Msk Potatismjöl
    6. 3 Dl Vatten
  3. Sötsur sås

    1. 1 Dl Ättiksprit
    2. 4 Dl Vatten
    3. 2 Dl Socker
    4. 1 Msk Tomatpure
    5. 3 Msk Potatismjöl

Gör så här

    1. 1.

      Ta fram två bunkar. Blanda ihop ingredienserna till frityrsmeten. Tillsätt ev lite mer vatten om smeten är för tjock.

    2. 2.

      Putsa och dela kycklingen i mindre bitar. Ta fram en stekpanna. Stek kycklingen några minuter så den får lite färg utan att bli helt genomstekt. Krydda med svartpeppar och grillkrydda. Låt svalna. Rör ner kycklingen i ena bunken med frityrsmet och räkorna i den andra.

    3. 3.

      Ta fram en kastrull och tillsätt olja. Hetta upp oljan till en temperatur på ca 160-190° . Lägg ner kycklingen några i taget och fritera tills de blir gyllenbruna. Avsluta med att fritera räkorna.

    4. 4.

      Sötsur sås: ta fram en kastrull. Rör net ättiksprit, vatten, socker och tomatpuré. Låt koka upp och ta sedan bort från plattan. Blanda ihop potatismjöl med lite vatten och rör ner i såsen tills du får en bra konsistens.

    5. 5.

      Servera tillsammans med ris och sallad

Är innehållet i detta recept olämpligt?