Friterad hasselbackspotatis

Friterad hasselbackspotatis

Av:
Annons

Ingredienser

    1. Små fasta potatisar
    2. Salt
    3. Äppelcidervinäger
    4. Olja till fritering

Gör så här

    1. 1.

      Skrubba potatisen lätt och snitta varje potatis i jämnt, nästan hela vägen igenom. Kniven får inte skära genom botten på potatisen

    2. 2.

      Lägg potatisarna i en bunke med iskallt vatten och låt stå i ca 30 minuter. Rör försiktigt om potatisarna då och då så att så mycket stärkelse som möjligt sköljs bort.

    3. 3.

      Häll vatten, salt och vinäger i en kastrull. Här handlar det om att få till en bra balans mellan sälta och syra. Smaka av tills du är nöjd. Hetta upp vattnet till 80 grader, använd gärna en bra termometer.

    4. 4.

      Lägg i potatisen och låt ligga och dra i det varma vattnet i en timme. Lägg sedan potatisarna i nytt iskallt vatten igen i ca 30 minuter.

    5. 5.

      Ta upp potatisarna och torka dem torra med hushållspapper. Häll olja i en tjockbottnad kastrull och värm den till 160 grader. Fritera potatisarna i cirka 15 minuter eller tills de är krispiga rakt igenom. Servera med syrad grädde, löjrom och dill.

Är innehållet i detta recept olämpligt?