Friterad fisk: Skär fisken i lämpliga bitar att fritera. Gör en klassisk dubbelpanering med mjöl, ägg och pankoströbröd. Fritera i 180-graders olja precis före servering. Låt rinna av hastigt på papper och salta.
Kaprismajonnäs: Gör majonnäs (se nedan). Hacka kaprisen och låt den rinna av väl på papper. Hacka persiljan och blanda kapris- och persiljehack med majonnäsen. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Majonnäs: Använd matberedare.Tillsätt äggulor, senap och salt. Starta maskinen och tillsätt matoljan i en tunn stråle till en tjock, krämig majonnäs. Smaka av med citronjuice. Se till att alla ingredienser har samma temperatur, oavsett vilken, bara den är densamma. Det motverkar att emulsionssåsen spricker. Det är ingen garanti, men hälften vunnet är enbit på vägen
Serveringstips: Friterad mat går så snabbt att tillaga, så börja aldrig fritera innan gästerna är beredda, friterat ska inte vänta på sina gäster, motsatsen är faktiskt att föredra. Vi talar om minuter, det kan det vara värt att vänta för att få uppleva ett frasigt resultat.