Frisk citronfromage

Frisk citronfromage

/ Foto: Matilda Lindeblad
30 min
6 Portioner
En härlig middag avslutas bäst med en frisk, krämig och försvinnande god fromage med smak av citron, hallon och mynta.
Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag, Bröllop, Efterrätt, Citron
Annons

Ingredienser

  1. Citronformage

    1. 3 st Äggulor
    2. 1 dl Socker
    3. skal och saft från 1 citron
    4. 4 st Gelatinblad
    5. 3 msk kokhett vatten
    6. 3 st Äggvitor
  2. Garnering

    1. Färska hallon
    2. mynta
    3. Florsocker

Gör så här

    1. 1.

      Vispa äggulorna tillsammans med sockret med elvisp länge så att det blir riktigt pösigt.

    2. 2.

      Blötlägg gelatinbladen tills de blir mjuka, krama ur dem. Lägg dem i en kastrull, häll över det kokheta vattnet och låt smälta. Rör ner det smälta gelatinet i äggsmeten.

    3. 3.

      Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner i smeten.

    4. 4.

      Slå upp i snygga glas eller koppar, låt det stå kallt i minst en timme. Servera med färska hallon, mynta och lite florsocker.

Är innehållet i detta recept olämpligt?