Frikassé med lax och pilgrimsmusslor

Frikassé med lax och pilgrimsmusslor

Av:
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 500 gr Laxfilé-skinnfri
    2. 1+½+½ msk smör
    3. 6 st pilgrimsmusslor
    4. ½ dl torr sherry
    5. 1 msk konc hummerfond
    6. 2½ dl vispgrädde
    7. 2½ dl mjölk
    8. 1 tsk salt
    9. 12 st sockerärter
    10. 2 krm salt

Gör så här

    1. 1.

      1. Skär laxen i ca 2x2 cm stora bitar. Stek i 1 msk smör ca 3 min. Krydda med 1 tsk salt och peppar.

    2. 2.

      Stek pilgrimsmusslorna i 1/2 msk smör ca 1 min per sida. Krydda med 2 krm salt. Halvera dem.

    3. 3.

      Koka sherry och fond ca 2 min. Tillsätt grädden och låt koka tills ca hälften återstår. Häll i mjölken och låt koka ca 5 min.

    4. 4.

      Skär sockerärterna på längden i tunna strimlor. Fräs dem hastigt i 1/2 msk smör.

    5. 5.

      Lägg lax och musslor i såsen och koka ca 2 min. Strö över sockerärterna och servera med råris.

Är innehållet i detta recept olämpligt?