Fried rice med grönsaker och ägg

Fried rice med grönsaker och ägg

Av:
4 Portioner
Fried rice, alltså stekt ris, med grönsaker och ägg är en risrätt med asienkänsla. Grönsaker, lök och morötter tar smak av varandra vid stekningen och smaksätts med chilisås när du blandar i riset. Äggen som knäcks över ger riset en fin fyllighet.
Annons

Ingredienser

    1. 3 dl basmatiris
    2. 1 st morot
    3. 1 st röd paprika
    4. 250 g sockerärtor
    5. 2 st salladslökar
    6. 2 msk rapsolja
    7. 1,5 tsk salt
    8. 1 krm peppar
    9. 1-1,5 msk soja
    10. 0,5 dl sweet chilisås
    11. 3 st ägg

Gör så här

    1. 1.

      Koka riset enligt anvisning på paketet.

    2. 2.

      Skala moroten. Dela och kärna ur paprikan. Skär morot, paprika, sockerärter och salladslök i strimlor.

    3. 3.

      Stek grönsakerna i olja i en stor stekpanna ca 3 minuter. Krydda med salt och peppar. Häll på sojan.

    4. 4.

      Tillsätt det kokta riset och sweet chilisåsen. Rör om.

    5. 5.

      Knäck äggen över grönsaksriset. Blanda runt tills riset fått en krämig konsistens.

Är innehållet i detta recept olämpligt?