Fried Rice

Fried Rice

Av:
4 portioner
Vegetarisk fried rice. Lägg till varlfri protein vid önskan. Riset funkar bäst om det får ligga i kylen över natten så väldigt bra att göra om man har ris över, skippa steg 1 isåfall.
Annons

Ingredienser

    1. 3 dl Okokt ris
    2. 6 dl Vatten
    3. 1 stor Gul lök
    4. 1 stor Morot
    5. 2 msk Rapsolja
    6. 2 klyftor Vitlök
    7. 2 tsk Kinesisk soja
    8. 1 tsk Rostad sesamolja
    9. 3 st Ägg
    10. 1 dl Frysta ärtor
    11. 1 dl Fryst majs

Gör så här

    1. 1.

      Koka riset enligt beskrivningen (3 dl ris med 6 dl vatten). När riset är klart, lägg ut på en ugnsplåt för att få svalna.

    2. 2.

      Hacka lök, morot och vitlök i små bitar.

    3. 3.

      Låt en fjärdedel av oljan bli varm i en stekpanna. Stek hälften av riset i ca 3 min. För sedan över riset till en medelstor skål och stek resterande ris på samma sätt. Lägg sedan allt ris i stekpannan.

    4. 4.

      Skjut riset år sidorna för att skapa ett hål i mitten. Lägg i en fjärdedel av oljan och tillsätt sedan moroten, löken och vitlöken. Låt fräsa en stund och blanda sedan ihop det med riset.

    5. 5.

      Tillsätt soja och sesamolja.

    6. 6.

      Blanda ihop äggen i en skål. Skjut ännu en gång riset till kanterna och häll i resterande olja i hålet. Tillsätt äggen och blanda med en stekspade för att skapa en äggröra innan det rörs runt med riset.

    7. 7.

      Tillsätt ärtorna och majsen och låt de bli varma.

    8. 8.

      Servera

Är innehållet i detta recept olämpligt?