Fredriks fläskfilégryta

Fredriks fläskfilégryta

Av:
60 min
5
Grymt gott
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. 2 fläskfiléer à ca 500 g
    2. 200 g philadelphiaost
    3. 2,5 dl vispgrädde
    4. 2 msk koncentrerad oxfond
    5. 2 msk kinesisk soja
    6. 1 tsk sambal oelek
    7. 1 msk grovkrossad rosépeppar
    8. 1 tsk svartvinbärsgelé
    9. salt och peppar
  2. Garnering

    1. stött rosépeppar
    2. färsk timjan
  3. Servering

    1. kokt potatis eller pasta
    2. t ex kokt sparris, kokta haricots verts eller kokta minimorötter

Gör så här

    1. 1.

      1. Putsa fläskfiléerna och skär dem sedan i tunna skivor. Värm upp en stekpanna eller gryta med smör och bryn skivorna på bägge sidor, så att de får fin färg. 2. Vispa ihop philadelphiaost, grädde, fond, soja, sambal oelek och rosépeppar i en kastrull. Koka upp och häll sedan blandningen i pannan. Låt allt puttra på svag värme i några minuter, eller tills köttet är genomkokt. Smaka av med svartvinbärsgelé och salt och peppar. 3. Garnera med rosépeppar och timjan. Servera tillsammans med kokt p

Är innehållet i detta recept olämpligt?