Frasvåfflor utan ägg

Frasvåfflor utan ägg

Av: / Foto: Stine Christiansen
60 min
6 portioner
Dessa våfflor utan ägg blir ännu frasigare än våfflor med ägg! Mandelmjöl i smeten ger en spännande och god smak!
Annons

Ingredienser

    1. 200 g smör (välj mjölkfritt för veganska våfflor)
    2. 6 ½ dl vetemjöl
    3. 1 dl mandelmjöl
    4. 4 tsk bakpulver
    5. ½ tsk socker
    6. 5 dl mjölk (välj växtmjölk för veganska våfflor)
    7. 5 dl vatten
  1. Till servering:

    1. bär
    2. lönnsirap
    3. färsk mynta

Gör så här

    1. 1.

      Smält smöret och låt det svalna. Blanda ihop mjölsorterna, bakpulver och socker i en skål. Häll i mjölk och vatten och vispa tills smeten är slät och fin. Tillsätt smöret och vispa ihop.

    2. 2.

      Grädda våfflor i ett våffeljärn tills de är spröda och gyllene. Servera med till exempel blåbär, lönnsirap och mynta.

Är innehållet i detta recept olämpligt?