Frasvåfflor

Frasvåfflor

Av: / Foto: Ralph Månsson
60 min
14 stycken
Grädde blandad med mascarpone och blåbär tar våfflorna till nya höjder.
Fler recept på:
Frukost, Efterrätt, Blåbär
Annons

Ingredienser

    1. 50 g smör
    2. 4 dl vispgrädde
    3. 4 dl vetemjöl
    4. 1 tsk bakpulver
    5. 2 krm salt
    6. 2½ dl kallt kolsyrat mineralvatten
  1. Blåbärskräm

    1. 1½ dl vispgrädde
    2. 1½ dl mascarponeost
    3. 1½ dl blåbär, frysta
    4. ca 3 msk florsocker
    5. ½ tsk bourbon-vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

    1. 1.

      Blåbärskräm: Vispa grädden lätt. Rör ner den i mascarponeosten, lite i taget, och rör krämen slät mellan varje tillsats. Rör försiktigt ner blåbären. Smaka av med florsocker och vaniljpulver eller vaniljsocker.

    2. 2.

      Smält smöret till våfflorna och låt det svalna.

    3. 3.

      Vispa grädden i en bunke. Sikta ner mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt det kolsyrade vattnet och rör smeten slät. Vänd sist ner det avsvalnade smöret.

    4. 4.

      Hetta upp våffeljärnet och grädda gyllenbruna våfflor. Servera dem nygräddade och frasiga tillsammans med blåbärskrämen eller blåbärssylt och lättvispad grädde.

Fler recept på:
Frukost, Efterrätt, Blåbär
Är innehållet i detta recept olämpligt?