Frasvåfflor

Frasvåfflor

Av: / Foto: Pontus Ferneman
15 min
8 laggar
Supergoda och frasiga våfflor!
Fler recept på:
Efterrätt, Jordgubbar, Blåbär
Annons

Ingredienser

    1. 75 g smör
    2. 4 dl vetemjöl
    3. 1/2 tsk salt
    4. ½ tsk bakpulver
    5. 21/2 dl mjölk
    6. 21/2 dl vatten

Gör så här

    1. 1.

      Smält smöret.

    2. 2.

      Blanda mjöl, salt och bakpulver. Häll i mjölken och hälften av vattnet. Vispa till en slät smet. Tillsätt resten av vattnet och smöret och vispa ihop.

    3. 3.

      Pensla våffeljärnet med lite smör innan du gräddar första laggen. Grädda våfflorna.

Tips från kocken

Bjud på våffelbuffé! * Färska bär, tex hallon, jordgubbar, björnbär och blåbär, som är vända i lite råsocker. * Rostade mandelspån. * Nutella och kokos. * Vispgrädde varvad med ringlad chokladsås. * Vispgrädde smaksatt med vanilj och rivet limeskal eller blandad med grovt riven vit choklad. Frasigaste tipsen! * Våffeljärnet ska vara riktigt hett. * Våfflorna ska ätas nygräddade. * Nygräddade våfflor kan hållas varma medan resten av satsen gräddas. Lägg dem då glest på galler i 75–100° ugnsvärme. Låt dem inte ligga för länge för då torkar de!
Fler recept på:
Efterrätt, Jordgubbar, Blåbär
Är innehållet i detta recept olämpligt?