Frasvåffla med lax & pepparrot

Frasvåffla med lax & pepparrot

Av: / Foto: Erik Karlsson
25 min
4 port
Med färdigköpt smördeg fixar du denna läckra förrätt på ett kick!
Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag
Annons

Ingredienser

    1. 3 st frysta smördegsplattor à 45 g
    2. 1 msk matolja
    3. flingsalt
  1. Topping

    1. 2 dl crème fraiche
    2. 1–2 msk riven pepparrot
    3. salladsblad
    4. 150 g skivad kallrökt lax
    5. ½ finhackad rödlök
    6. 40 g röd rom
    7. citronklyftor
    8. dill

Gör så här

    1. 1.

      Tina smördegsplattorna, kavla ut dem lätt på mjölat bakbord. Värm ett våffeljärn, pensla med lite olja. Grädda smördegen i våffeljärnet, låt kallna på galler. Strö över lite flingsalt.

    2. 2.

      Topping: Vispa crème fraichen, smaksätt med pepparrot och salt. Skär med vass kniv ut 2 våffelhjärtan per person och lägg på tallrikar. Lägg på sallad, crème fraiche och laxskivor. Garnera med lök, rom, citron och dill.

Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag
Är innehållet i detta recept olämpligt?