Frasigt sparrisflan

Frasigt sparrisflan

Av: / Foto: Pontus Ferneman
25 min
4 portioner
Frasigt sparrisflan - servera som förrätt.
Fler recept på:
Bröllop, Sallad, Dill
Annons

Ingredienser

    1. 1 st rulle kyld smördeg à 250 g
    2. 1 1/2 dl crème fraiche
    3. parmesanost
    4. 1 knippe grön sparris
    5. 4 st salladslökar
  1. Tillbehör

    1. uppvispat ägg till pensling smör till stekning flingsalt, peppar
    2. dill

Gör så här

    1. 1.

      Rulla ut smördegen, sporra ut fyra plattor och lägg på bakpappersklädd plåt. Nagga och vik upp kanterna runt om. Pensla med ägg. Bred crème fraiche mittpå och riv över parmesan. Lämna en bar degkant runt om.

    2. 2.

      Grädda i 200°, 12–15 min tills de fått färg och puffat upp.

    3. 3.

      Ansa sparrisen. Skär bort rot och topp på löken. Snitta den ett par gånger på längden, inte riktigt ända ner, den ska hålla ihop. Stek den snabbt i smör. Salta och peppra.

    4. 4.

      Lägg de gräddade flanen på ett fat. Lägg på sparris och lök. Hyvla över parmesan. Garnera med dill. Servera genast.

Fler recept på:
Bröllop, Sallad, Dill
Är innehållet i detta recept olämpligt?