Frasiga snittar med skinka och bacon

Frasiga snittar med skinka och bacon

Av: / Foto: Christina Uhlin
30 min
8 snittar
BLT-smörgås i miniformat med skinka och bacon. Tomaten har vi ugnsbakat för att få fram rejält med sötma. Den blir även en fin garnering!
Fler recept på:
Sallad, Jul, Tomater
Annons

Ingredienser

    1. 8 skivor gott ljust bröd
    2. 8 skivor bacon
    3. 2 msk skånsk senap
    4. 4 rejäla salladsblad, t ex roman eller lollo rosso
    5. 4–6 skivor julskinka eller annan skinka
    6. ugnsrostade tomater
    7. 8 cocktailtomater
    8. 1/2 tsk salt
    9. 1/2 tsk strösocker
    10. Du behöver även
    11. 8 tandpetare

Gör så här

    1. 1.

      Ugnsbakade tomater: Sätt ugnen på 200°. Skär ett kryss i tomaterna och lägg ner dem i kokande vatten. Plocka upp när skinnet börjar spricka och lägg över i kallt vatten. Dra upp skinnet mot tomatens fäste, lägg tomaterna i ugnsfast form och strö över salt och socker. Baka i ugnen i ca 15 minuter.

    2. 2.

      Stek baconet ganska knaprigt i stekpanna eller i ugn.

    3. 3.

      Grilla eller rosta brödet. Bre senap på alla brödskivor. Fördela salladen, skinkan och baconet på 4 av brödskivorna. Lägg på de andra brödskivorna, kantskär om du vill och dela i trekanter.

    4. 4.

      Sätt en tomat på varje snitt med hjälp av en tandpetare.

Tips från kocken

Tomaterna går bra att förbereda dagen före, men lägg ihop mackan samma dag!
Fler recept på:
Sallad, Jul, Tomater
Är innehållet i detta recept olämpligt?