Frasiga köttfärspiroger

Frasiga köttfärspiroger

Av: / Foto: Anders Norrsell
50 min
12 st
Perfekt som plockmat och som middag tillsammans med en fräsch sallad. Kan förberedas och värmas inför serveringen.
Fler recept på:
Bröllop, Vitlök, Chili
Annons

Ingredienser

  1. Deg

    1. Ugn 175°
    2. 1 st pizzadeg, 550 g
  2. Fyllning

    1. 1/2 st gul lök
    2. 2 st vitlöksklyftor
    3. 300–400 g blandfärs
    4. 2 msk smör
    5. 1 dl majskorn
    6. 1 dl vatten
    7. 3 msk tomatpuré
    8. 1 tsk salt
    9. 1 krm svartpeppar
    10. 1/2 tsk chilipulver
  3. Pensling

    1. 1 ägg
    2. paprikapulver
    3. sesamfrön

Gör så här

    1. 1.

      Fyllning: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs färsen i smör tills den fått lite färg. Blanda ner lök, vitlök och majskorn och låt blandningen fräsa med färsen i ett par min. Tillsätt vatten, tomatpuré samt kryddor. Låt allt koka samman i ca 5 min.

    2. 2.

      Rulla ut pizzadegen, dela degen i 12 rutor, ca 9x9 cm. Lägg på fyllning på varje ruta, pensla kanten med lite vatten och vik över degen så att en trekant bildas. Tryck till kanterna med en gaffel. Lägg på bakpappersklädd plåt.

    3. 3.

      Pensla pirogerna med uppvispat ägg. Strö över lite paprikapulver samt sesamfrön.

    4. 4.

      Placera på en bakpappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen 15–20 min. Servera med sallad.

Fler recept på:
Bröllop, Vitlök, Chili
Är innehållet i detta recept olämpligt?