Frasiga fyllda filodegskorgar

Frasiga fyllda filodegskorgar

Av: / Foto: Ralph Månsson
45 min
4 personer
Recept på frasiga fyllda filodegskorgar!
Fler recept på:
Tomater, Citron, Dill, Potatis, Paj
Annons

Ingredienser

    1. 1 förp fryst filodeg, ca 250 g
    2. 3–4 st kokta potatisar
    3. 1 st purjolök, bara det vita
    4. 1 1/2 dl urkärnade oliver
    5. 4–5 st sardeller
    6. 400 g halloumi
    7. 6–7 st soltorkade tomater
    8. 1 dl kapris
  1. Äggstanning

    1. 6 st ägg
    2. 6 msk grädde
    3. salt och peppar
    4. matolja
  2. Örttopping

    1. ca 2 dl repade valfria örter, t ex persilja, gräslök, dill
    2. 2 msk pressad citron
    3. 2 msk kallpressad olivolja
    1. 8 st muffinsformar, gärna ett muffinsbleck

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°. Fintärna potatis, purjolök, oliver, sardeller, halloumi och tomater och lägg i en skål. Tillsätt kapris och blanda väl.

    2. 2.

      Vispa ihop ägg och grädde i en annan skål, salta och peppra.

    3. 3.

      Skär filodegen i 16 rutor, ca 15x15 cm.

    4. 4.

      Olja 8 muffinsformar. Använd gärna ett muffinsbleck (med plats för 12 formar, men använd bara 8). Lägg två filodegsrutor ovanpå varandra i varje form och använd händerna för att forma degbitarna till en korg. Skeda upp 2 msk av fyllningen i varje korg, häll över äggstanningen så att det täcker.

    5. 5.

      Grädda minipajerna i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

    6. 6.

      Rör ihop alla ingredienserna till toppingen. Garnera pajerna vid servering.

Fler recept på:
Tomater, Citron, Dill, Potatis, Paj
Är innehållet i detta recept olämpligt?