Frasig smördegsrulle med chokladfyllning

Frasig smördegsrulle med chokladfyllning

Av: / Foto: Caroline Tengen
90 min
15 stycken
Pain au chocolat eller chokladcroissant är ett klassiskt franskt bakverk. Gör den från grunden – enklare än du tror! Fyll med mörk krämig choklad. Fika à la Paris!
Fler recept på:
Barnkalas
Annons

Ingredienser

    1. 1 1/2 dl vatten
    2. 1 1/2 dl mjölk
    3. 1 pkt jäst
    4. 1 tsk salt
    5. 1/2 dl socker
    6. 9 dl mjöl
    7. 250 g kylskåpskallt smör
    8. 150 g mörk choklad 70%
    9. 1 st ägg

Gör så här

    1. 1.

      Värm vatten och mjölk till 37°. Smula sönder jästen och rör ut med degvätskan. Rör i salt och socker. Blanda i mjöl till en smidig deg. Jäs i 1 timme.

    2. 2.

      Ta upp och knåda degen lätt. Forma en stor bulle. Skär ett kryss och vik ut kanterna. Skiva smöret och lägg på degen. Vik in kanterna så smöret täcks helt.

    3. 3.

      Kavla degen tunt, ca 1/2 cm. Kavla bara åt ett håll så det blir en avlång deg. Vik ihop till tre lager. Kavla och vik i tre omgångar till. Låt degen vila i kyl 15 min. Kavla degen avlång och skär sedan 6 cm breda remsor

    4. 4.

      Dela chokladen i 16 bitar och lägg en bit i ena degkanten. Rulla ihop och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i 200° ca 10 min.

Tips från kocken

* Använd choklad med lägre kakaohalt för sötare smak. * Byt ut eller blanda med nutella för extra krämig fyllning.
Fler recept på:
Barnkalas
Är innehållet i detta recept olämpligt?