Frasig sill fylld med svamp och äpple

Frasig sill fylld med svamp och äpple

Av:
30 min
4 po
Garnering: 1 rödlök, ½ äpple och lite persilja
Annons

Ingredienser

    1. 16 sillfiléer
    2. 1 ägg
    3. 1½ dl ströbröd
  1. Fyllning

    1. 200 g champinjoner
    2. ½ gul lök
    3. ½ rött äpple
    4. 1 dl hackad bladpersilja
    5. 1 msk konc grönsaksfond

Gör så här

    1. 1.

      Fylling: Finhacka svamp, äpple, lök och persilja. Hetta upp lite olja och fräs blandningen tills lök och svamp blirmjuk och börjar få färg. Tillsätt fond och smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.

    2. 2.

      Klipp bort ryggfenorna. Lägg ut 8 sillfiléer på ett fat med skinnsidan ner. Fördela fyllningen på sillen och lägg resten av sillfiléerna ovanpå fyllningen med skinnsidan uppåt.

    3. 3.

      Vispa upp ägget och vänd sillfiléerna försiktigt i ägget och sedan i ströbröd.

    4. 4.

      Hetta upp en stekpanna med rikligt med olja eller smör och bryn sillen ca 3-4 minuter per sida.

    5. 5.

      Garnera med finstrimlad rödlök, äpple och bladpersilja och servera direkt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?