Frasig filodegspaj med getost, tomat och karamelliserad lök

Frasig filodegspaj med getost, tomat och karamelliserad lök

Av:
60 min
4 port
Filodeg som pajskal ger gott fras! I denna vegopaj samsas krämig getost, söta körsbärstomater och karamelliserad lök. Toppa med pepprig rucola och rostade pinjenötter.
Annons

Ingredienser

    1. 250 g bananschalottenlök
    2. 65 g ruccola
    3. 10 st körsbärstomater
    4. 50 g smör
    5. rapsolja
    6. 6st ark filodeg
    7. 3 st ägg
    8. 3 dl mjölk (3%)
    9. 1/2 tsk salt
    10. 1 krm peppar
    11. 200 g chèvreost
    12. 1 dl riven lagrad ost
    13. 2 msk rostade pinjenötter

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200°C.

    2. 2.

      Skala, dela och finhacka löken. Hacka ruccolan. Halvera tomaterna.

    3. 3.

      Fräs löken i hälften av smöret på låg temperatur ca 10-15 minuter, den ska bli karamelliserad.

    4. 4.

      Lägg bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 25 cm i diameter. Pensla kanterna med olja.

    5. 5.

      Smält resten av smöret. Lägg ett ark filodeg i botten och pensla med smör. Upprepa med resterande ark. Låt degen hänga över kanten.

    6. 6.

      Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Tillsätt lök, ruccola och smulad getost. Häll i formen.

    7. 7.

      Lägg på tomaterna och toppa med den lagrade osten.

    8. 8.

      Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter. Täck ev pajen med folie mot slutet.

    9. 9.

      Servera pajen ljummen. Strö över pinjenötter vid servering.

    10. 10.

      Till servering: Ruccola och tomatklyftor.

Är innehållet i detta recept olämpligt?