Frasig färspaj med salami

Frasig färspaj med salami

Av: / Foto: Erik Karlsson
90 min
6 port
Gör lite mer deg än vanligt så räcker det till fin dekoration ovanpå fyllningen också.
Fler recept på:
Budgetmat, Paj, Vitlök
Annons

Ingredienser

  1. Pajdeg

    1. Ugn 200°
    2. 4½ dl vetemjöl
    3. 150 g smör
    4. 4 msk kallt vatten
  2. Fyllning

    1. 500 g blandfärs
    2. 2 st gula lökar
    3. 2 st vitlöksklyftor
    4. 2 msk olivolja
    5. 3 msk tomatpuré
    6. 1½ dl vispgrädde
    7. 1 dl mjölk
    8. 4 st ägg
    9. 200 g skivad salami
    10. 3 dl riven lagrad ost, gärna västerbotten

Gör så här

    1. 1.

      Pajdeg: Arbeta samman ingredienserna i matberedare eller för hand. Låt degen vila kallt 30 min. Tryck eller kavla ut 2/3 av degen i en pajform. Förgrädda mitt i ugnen 10 min.

    2. 2.

      Fyllning: Skala och finhacka lök och vitlök. Stek lök och färs i olja tills färsen är smulig. Rör ner tomatpuré, salta, peppra och låt färsen svalna.

    3. 3.

      Blanda grädde och mjölk med 3 ägg. Strimla salamin. Rör ner salami, ost och den kalla färsröran i äggstanningen. Fördela fyllningen i pajskalet.

    4. 4.

      Kavla ut resten av degen och skär den i remsor. Lägg remsorna i rutmönster över fyllningen. Vispa upp det sista ägget lite lätt och pensla degen. Grädda pajen mitt i ugnen 30–40 min. Garnera ev med lite kryddgrönt.

Fler recept på:
Budgetmat, Paj, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?