Fräscha apelsinrutor med frosting i långpanna

Fräscha apelsinrutor med frosting i långpanna

Av: / Foto: Pontus Ferneman
40 rutor
Härlig smak av apelsin ger fin sötma och saftighet till den härliga långpannekakan. Superenkel att baka – räcker till 40 mumsiga munsbitar.
Annons

Ingredienser

    1. Ugn 175°
    2. 200 g mjukt smör
    3. 3 dl socker
    4. 4 ägg
    5. 2 dl gräddfil
    6. saft och rivet skal av 1 apelsin
    7. 6 dl vetemjöl
    8. 2 tsk bakpulver
  1. Frosting

    1. 75 g mjukt smör
    2. 1 dl florsocker
    3. rivet apelsinskal från 1 apelsin
    4. 200 g färskost
    5. 1 dl vispgrädde
  2. Garnering

    1. små skivor av valfri citrus, t.ex. klementin

Gör så här

    1. 1.

      Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Rör ner gräddfil, apelsinsaft och -skal.

    2. 2.

      Blanda vetemjöl med bakpulver. Sikta ner blandningen under försiktig omrörning. Bred ut smeten på en bakpappersklädd långpanna, ca 35×25 cm.

    3. 3.

      Grädda i 175° i ca 25 min, prova med sticka. Ta ut och låt svalna.

    4. 4.

      Frosting: Vispa smör med florsocker poröst och rör ner apelsinskal. Vispa färskosten mjuk och blanda med smörblandningen tills allt blir väl blandat. Vänd ner lätt vispad grädde. Bred frostingen på kakbottnen och skär i rutor eller spritsa en klick på varje ruta.

Är innehållet i detta recept olämpligt?