Franskt lantbröd

Franskt lantbröd

Av: / Foto: http://receptbloggen.com/2011/03/vitt-fr
1 bröd
Annons

Ingredienser

    1. 4 dl ljummet vatten
    2. 500 g vetemjöl special
    3. 12 g vanlig jäst
    4. 1 tsk salt

Gör så här

    1. 1.

      Smula ner jästen i ljummet vatten i en bunke (använd gärna hushållsmaskin).

    2. 2.

      Häll i mjölet och kör 2 min. Häll i saltet och kör 2-3 min till.

    3. 3.

      Häll över degen i en oljad bunke och låt jäsa övertäckt i 1 tim 30 min.

    4. 4.

      Tag upp degen på ett bakbord och platta ut den lite och vik den över sig själv 4 ggr.Låt vila 30 min och upprepa vikandet totalt 3 ggr med 30 min mellanrum.Sista gången så gör du den form du vill ha på brödet och jäser i en halvtimme till.

    5. 5.

      Värm ugnen till 275° i minst en halvtimma.

    6. 6.

      Sänk temperaturen till 250 grader, lägg in två isbitar på en plåt i botten av ugnen, grädda brödet i mitten av ugnen ca 15 min. Vädra sedan ut ångan ur ugnen och grädda ytterligare 15 min, vädra fortsatt var 5 min.

    7. 7.

      Sänk värmen till 200 grader och grädda tills innertemperatur 96 – 98 grader – sedan är brödet klart.

    8. 8.

      Låt svalna på galler. Absolut godast helt nybakat med bara smör.

Är innehållet i detta recept olämpligt?