Franskt kryddbröd till osten

Franskt kryddbröd till osten

Av:
80 min
8 bitar
Recept på glutenfritt kryddbröd - perfekt att servera till osten.
Fler recept på:
Bröllop
Annons

Ingredienser

    1. 1 ½ dl vispgrädde
    2. 1 dl flytande honung
    3. 1 msk riven färsk ingefära
    4. 1 tsk kanel, malen
    5. 1 st knivsudd riven muskotnöt
    6. 1 tsk anisfrön
    7. 1 tsk kummin
    8. 3 st ägg
    9. ½ dl mörkt muscovadosocker
    10. 10 st torkade aprikoser
    11. 1 dl hackade valnötter
    12. 3 dl mandelmjöl
    13. 2 tsk bakpulver
  1. Till formen

    1. 2 msk smält smör
    2. ½ dl kokosflingor

Gör så här

    1. 1.

      Koka upp grädde, honung, ingefära, kanel, muskotnöt, anisfrön och kummin, ställ åt sidan och låt svalna.

    2. 2.

      Sätt ugnen på 200°.

    3. 3.

      Vispa ägg och socker, tillsätt hackade aprikoser och valnötter. Blanda mandelmjöl och bakpulver, vänd ner i smeten tillsammans med gräddblandningen.

    4. 4.

      Smöra en rund form med hål, strö över kokosflingor eller glutenfritt mjöl och häll i smeten.

    5. 5.

      Grädda 20 minuter i 200°, sänk till 175° och grädda ytterligare 30 min. Täck ev formen under sista delen av gräddningen. Kontrollera att brödet är klart.

Fler recept på:
Bröllop
Är innehållet i detta recept olämpligt?