Franska skurna pepparkakor

MsZ

Franska skurna pepparkakor

Av:
180 min
100 st
Hämtat från ica.se
Annons

Ingredienser

    1. 2 dl sötmandel
    2. 200 g smör
    3. 1,5 dl strösocker
    4. 1 dl ljus sirap
    5. 2 tsk malen ingefära
    6. 2 tsk malen kanel
    7. 2 tsk malda kryddnejlikor
    8. 1 tsk bikarbonat
    9. 5,5 dl vetemjöl

Gör så här

    1. 1.

      Skålla och hacka mandeln

    2. 2.

      Rör samman smör, socker och sirap

    3. 3.

      Rör ner mandel och kryddor

    4. 4.

      Blanda bikarbonatet med mjölet och rör ner det i degen.

    5. 5.

      Ta upp degen på bänken och dela i 2 delar (för 100-120 kakor)

    6. 6.

      Rulla ut varje del till rullar ca 25 cm. Linda dem i plastfolie och lägg dem i kyl så att de blir riktigt kalla.

    7. 7.

      Sätt ugnen på 175 grader

    8. 8.

      Skär rullarna i tunna skivor. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper

    9. 9.

      Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter (INTE längre, då blir de torra och hårda)

    10. 10.

      Låt kakorna kallna på galler

    11. 11.

      Degen går bra att frysa och baka ut vid senare tillfälle!

Är innehållet i detta recept olämpligt?