Franska fougasser

Franska fougasser

Av: / Foto: Erik Karlsson
80 min
8 bröd
Recept på glutenfri fougasser.
Annons

Ingredienser

    1. 25 g jäst
    2. 1 st ägg
    3. vatten
    4. 8-9 dl glutenfri mjölmix med fibrer, Semper
    5. 1 tsk fiberhusk
    6. 3/4 dl olivolja
    7. 2 msk strösocker
    8. 2 msk nigellafrön
    9. pensling
    10. ägg
    11. flingsalt

Gör så här

    1. 1.

      Smula ner jästen i en degbunke. Vispa upp ägget, tillsätt vatten så det sammanlagt blir 3 dl vätska. Rör ut jästen i vätskan. Tillsätt mjölmix, fiberhusk, olivolja, socker, nigellafrön. Arbeta samman degen och låt jäsa under bakduk minst 2 timmar.

    2. 2.

      Dela degen i 8 bitar, kavla ut till ca 1 1/2–2 cm tjocka lövformade bröd med kavel mjölad med glutenfri mix. Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i ca 30 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 250 grader.

    3. 3.

      Skär genomgående snitt från mitten och ut mot kanterna. Pensla med ägg och strö över flingsalt.

    4. 4.

      Grädda i cirka 10 minuter.

Är innehållet i detta recept olämpligt?