Fransk kycklinggryta med apelsin och rosmarin

Fransk kycklinggryta med apelsin och rosmarin

Av:
Annons

Ingredienser

    1. Ca 1 kg kycklingfilé
    2. 1 st gullök
    3. 10-15 cm purjolök
    4. 2 st morötter
    5. 2 st tärningar hönsbuljong
    6. 5 dl vatten
    7. 1 dl vitt vin
    8. 4 msk tomatpuré
    9. 4-5 kvistar rosmarin
    10. 150-200 gr champinjoner
    11. 10 st små steklökar
    12. 1 pkt bacon
    13. rapsolja och smör
    14. salt och peppar

Gör så här

    1. 1.

      Finhacka löken och strimla purjolöken, stek i en tjockbottnad gryta på svag värme så den blir mjuk. Skala och skiva morötterna, stek sedan ihop med löken.

    2. 2.

      Skär kycklingfilén i större bitar. Salta och peppra och stek i rapsolja och smör, lägg dem sedan ihop med löken och morötterna. Lägg i hönsbuljongen, tillsätt vätskan, tomatpurén och rosmarinen.

    3. 3.

      Skala steklöken. Dela champinjonerna på mitten och lägg den skurna delen neråt i en het stekpanna. Lägg i några klickar smör när de börjar skrika och kvida. Lägg i steklöken och klipp ner baconet i små bitar. Stek alltihop tills baconet fått en knaprig yta. Lägg ner i grytan och låt allt puttra på svag värme.

Är innehållet i detta recept olämpligt?