Fransk kycklinggryta

Fransk kycklinggryta

Av:
4 portioner
Serveras med kokt ris.
Annons

Ingredienser

    1. 600-800 g kyckling lårfilé
    2. 1 purjolök
    3. 1/2 litet huvud savojkål
    4. 2 msk olivolja
    5. 2 dl vatten
    6. 1 tärning kycklingbuljong
    7. 3 dl crème fraiche
    8. 1/2-1 msk dijonsenap
    9. 1/2 tsk dragon
    10. 1-2 msk maizena, brun redning
    11. kinesisk soja
    12. 2 små paprikor

Gör så här

    1. 1.

      Skär filéerna i mindre bitar, salta och peppra dem. Skölj och skiva purjolöken i tunna skivor. Strimla kålen. Fräs kyckling och lök i oljan tills köttet fått ute färg, vänd ner kålen mot slutet.

    2. 2.

      Häll på vatten, buljongtärning, crème fraîche, senap och dragon. Låt småkoka 5-8 minuter. Red av med maizena till lagom konsistens.

    3. 3.

      Smaka av med soja och pappar. Finstrimla paprikorna och fördela dem över grytan.

Är innehållet i detta recept olämpligt?