Fransk fiskgratäng

Fransk fiskgratäng

Av: / Foto: Kent Jardhammar
60 min
5 portioner
Från ett fruset fiskblock kan det bli så läckert som en fransk fiskgratäng.
Fler recept på:
Gratäng, Potatis, Tomater, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 400 g fryst torskfilé
    2. 50 g smör
    3. 1/2 dl vatten
    4. 1 påse kryddmix fransk fiskgratäng
    5. 1/2 dl hackad persilja
  1. Servering

    1. 200 g cocktailtomater på kvist
    2. 150 g bladspenat

Gör så här

    1. 1.

      Smält smöret och tillsätt vatten och kryddmix. Blanda ner hackad persilja.

    2. 2.

      Lägg det frysta fiskblocket i en ugnssäker form och bred över blandningen.

    3. 3.

      Stek fisken i 200° i 55 min på nedersta falsen i ugnen. När det återstår 15 min, lägg in tomaterna bredvid fisken i ugnen. Fräs spenaten lätt i smör.

    4. 4.

      Servera fisken med fräst spenat, tomater, haricots verts och franska linser eller kokt potatis.

Fler recept på:
Gratäng, Potatis, Tomater, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?